Watersport en jou geloof belijden?

Kun jij dat hand in hand laten gaan, actief bezig zijn met jou hobby en tegelijkertijd laten zien dat jij Christen bent? Ofwel: Evangelisatie op de pleziervaart…

Dan ben je hier op de goede site gekomen!

Watersporters onder elkaar hebben elkaar veel te vertellen. Natuurlijk: de schepen waar zij op varen, het onderhoud van hun geliefde scheepje. Het winter klaar maken, of zoals nu: het vaarklaar maken van hun pleziervaartuig. Het weer, buien of zon, wind of regen. Het zijn onderwerpen die ons boeien en ons samenbinden. Uren lang kunnen we zitten langs de waterkant en met elkaar ‘redetwisten’ over het ‘wel en wee’.

We hebben oog voor elkaar als we elkaar tegen komen, onderweg even de hand omhoog naar een ‘mede schipper’, even een lijn aanpakken wanneer iemand de haven binnen komt varen. En ja: zelfs bij nood staan we voor elkaar klaar, ook al kennen we elkaar niet. We zijn belangstellend en betrokken tegelijk!

Maar we hebben ook allemaal, naast diezelfde interesse, ons eigen verhaal. Het varen is onze hobby en anderen hebben (deels) hun beroep ervan gemaakt. Daarnaast hebben we allemaal verschillende interesses, waarin we verbinding zoeken met elkaar.

vlag-1Zelf voeren wij de vlag ‘Geloof, Hoop en Liefde’. Een uiting om mensen kenbaar te maken dat we naast ons mens zijn, ook geloven in een andere realiteit: namelijk die van (de) God (van de Bijbel). De God die ons houvast bied in dit leven.

Mensen vragen ons wel eens naar de vlag, wat het betekend, waarom we hem voeren. Een kennis van ons, die ook met deze vlag vaart, gaf eens het prachtige antwoord:

‘Dat is de Eigenaarsvlag: God; daarom hangt hij in top, tussen Hemel en aarde: Hij de eigenaar, ik mag het schip besturen!’

Is dat niet een geweldig getuigenis?

Met een éénvoudig antwoord mensen tot nadenken stemmen. Zo éénvoudig kan evangelisatie zijn.

Misschien wil jij ook wel zo’n vlag om jou geloof handen en voeten te geven aan boord van jou scheepje (of binnenvaartschip). Vanaf € 7,95 heb jij al een kleine vlag, die je rechtstreeks bij ons kunt bestellen. Dit is inclusief verzendkosten. (bestellen via info@levendwateralmanak.nl)

Wij willen geen winst maken op de vlaggen, maar zouden het waarderen als u naast de aanschaf kosten wellicht een gift wilt overmaken. Op die manier zijn wij in staat de website te onderhouden, het werk uit te breiden en wellicht in de toekomst meer materiaal aan te schaffen om op eenvoudige wijze een getuige van Hem te kunnen zijn.

En wanneer je overweegt de vlag aan te schaffen, wellicht wil je dan tevens overwegen om anderen te laten weten op welk scheepje jij vaart en, net als wij of de Siloam, jou gegevens te delen via deze site en een contact adres achter te laten, zodat mensen die zoeken naar een gesprek over het geloof binnen de watersport, ook met jou in contact kunnen komen?

Ik wens u/jou, aan het begin van dit nieuwe vaarseizoen Gods zegen en een behouden vaart!

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.