Sailability

Laat je handicap achter op de steiger

DSC_0095-300x199

Neem zelf het roer in handen.

Ervaar de vrijheid van onbeperkt zeilplezier.

Kom zeilen bij Sailability !

 

Op 24 juli jongst leden, schreef ik al een stukje over Sailability, u kunt hem *hier* terug lezen. Graag willen wij nogmaals u wijzen op de mogelijkheden voor het zeilen met een beperking.

Een klein stukje uit de aangehaalde blog:

Ik had gisteren al een afspraak staan om een keer in Uitgeest te gaan kijken en te gaan zeilen bij Sailability, maar vandaag werd ik gevraagd om toch ook even ‘een rondje te doen’.  Zo gezegd, zo gedaan en wat was dat heerlijk! Er was zelfs meer mogelijk dan dat ik voor ogen hield. En ja, misschien is het ook wel de durf en het lef wat zo af en toe ontbreekt bij mij…

Als je vaak hebt gemerkt dat iets wat je gisteren noch even deed, vandaag niet meer gaat, dan ga je twijfelen. Dan komt er een stukje ‘angst in je leven’ over de dag van morgen. En misschien moet je die angst dan maar eens even opzei zetten. De dag nemen die er vandaag is en de zorgen voor morgen maar even vooruit schuiven.
Ik heb de mogelijkheden van vandaag in elk geval benut en mijn ‘bucketlist’ voor komend jaar zou misschien toch weer zijn: een nieuwe (tweedehands) zeilmast voor op onze eigen boot!DSC_0013

Wat zou dat heerlijk  zijn!

Ik wil graag gaan kijken wat mogelijk is, maar ook financieel haalbaar is. Ons gebied vergroten wat betreft vaargebied en de mogelijkheden van het zeilen verder onderzoeken.

De Bijbel zegt:

Toen zei Jezus tegen hem: ‘Of ik iets kan doen? Alles is mogelijk voor wie gelooft.’ Meteen riep de vader van het kind uit: ‘Ik geloof! Kom mijn ongeloof te hulp.’ ~Marcus 9:23-24

Een mooie afsluiter, een wijze les: ‘Ik geloof! Kom mijn ongeloof te hulp.’

 

Maar ook voor jou:

Wat kan Sailability bieden aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking?

Sailability heeft tot doel: Het bevorderen van de zeilsport voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijk handicap volgens het principe: Zeilen is mogelijk voor iedereen, ongeacht
leeftijd en lichamelijke status. Voor de verstandelijke beperkten geldt als gemiddelde ondergrens dat men zelfstandig aan het verkeer moet kunnen deelnemen.

Sailability wil graag laten zien dat het leven met een beperking niet hoeft in te houden dat je niet zelfstandig zou kunnen zeilen. Onder het motto:

De rolstoel uit, de boot in”

brengen wij rolstoelers en andere mensen met een beperking in aanraking met het ultieme moment van onafhankelijkheid. Letterlijk: Het roer in eigen hand nemen en van niemand afhankelijk zijn.

Sailability biedt je de mogelijkheid om op meerdere locaties tegen een tarief van € 15,00 per keer, anderhalf uur lang te kunnen zeilen. Je hoeft geen verplicht lid van een watersportvereniging te zijn of te worden. Iedereen die zich opgeeft is welkom.

Sailability biedt je verder – als je de smaak te pakken krijgt en zeilen tot “jouw sport” wil maken – de mogelijkheid lid te worden van de watersportvereniging van de locatie waar je zeilt.

Sailability biedt je via de website een rooster met zeildagen en zeillocaties, waaruit je een keuze kunt maken om je als deelnemer (voor 1 of meer keren) aan te melden. Voor vervoer van en naar die locatie(s) moet je zelf zorgen. Sailability heeft daarvoor geen mogelijkheden.

Sailability biedt op de locaties deskundige en gemotiveerde hulp door vrijwilligers, waarbij de veiligheid en het “plezier kunnen beleven” op het water, leidende elementen zijn. Jouw zelfstandigheid en vrije keuze vindt Sailability erg belangrijk. Om dat mogelijk te maken werken wij met boten die niet om kunnen en niet kunnen zinken. Echt waar!

Sailability is een organisatie die volledig draait op sponsoring, donaties en giften. Desondanks proberen we de financiële drempel voor jou zo laag mogelijk te houden. Misschien ken je mogelijkheden ons daarbij te helpen.

Sailability biedt geen vakanties. Daarvoor verwijzen wij naar onze collega organisatie Sailwise. De achterliggende gedachte daarbij is dat jouw deelname aan activiteiten van Sailability, zou moeten kunnen leiden tot het uiteindelijk deelnemen aan topsport en zelfs tot deelname aan bv. de Paralympics. Te beginnen met een lidmaatschap van een watersportvereniging. Voor Sailability is dit echter geen must, maar het bieden van een mogelijk perspectief voor jouw zeiltoekomst als je dat zou willen.

Sailability richt zich dus op individuele deelnemers, maar wanneer je met je instelling of organisatie op een groepsgewijze manier kennis zou willen maken met de zeilsport, zijn daarover afspraken te maken met de verschillende locatiecoördinatoren. Na zo’n kennismakingsdag zou je immers gerust individueel kunnen blijven komen.

Sailability locaties vindt je in:

Onderstaand vind u twee linken naar bijlagen in PDF formaat:

sail_2014_web

Flyer Organisaties ID individueel-press

Als laatste:

De activiteiten van Stichting Sailability Nederland en de watersportverenigingen worden voor 100% uitgevoerd door vrijwilligers. Er is echter wel geld nodig voor de reddingsmaterialen, verzekeringen, de trailers, de tilliftinstallaties en de aanpassingen aan de boten. Met uw bijdrage, in de vorm van een donatie, schenking of sponsoring kunnen mensen met een handicap ook van de zeilsport genieten.

Bankrekening NL67 RABO 0346 0867 01 t.n.v. Stichting Sailability Nederland.
De BIC van de Rabobank is RABONL2U. 

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar http://www.sailability.nl/

Van harte aanbevolen door www.levendwateralmanak.nl

Please follow and like us:
0

2 thoughts on “Sailability

 1. Henri Rook september 22, 2016 at 3:33 am

  Ja, a.s. zaterdag ga ik ook mee en na langere ziekte periode er weer eens uit kunnen!
  Voor mij geweldig! Heel benieuwd.
  Henri

  • admin september 25, 2016 at 6:50 pm

   Dank voor jou reactie Henri, ik hoop dat je een plezierige dag hebt gehad en wens je een behouden vaart!

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.