Rijkswaterstaat: rehabiliteer Nicolette van Berkel op haar vertrouwde en geliefde Brandaris!

Al langere tijd volg ik Nicolette van Berkel, Nautisch Verkeersleider, Vuurtoren wachter, Vuurtoren Brandaris. En ineens werd het stil op haar twitter kanaal.

Na pestgedrag en seksuele intimidatie van haar persoon, werd zij ‘ziek gemeld’ door de leiding gevende. Dat noem ik ‘waanzin ten top’!

Er heerst een breed, maatschappelijk probleem wat betreft seksuele intimidatie, die wereld wijd is. De #metoo discussie is hier een groot voorbeeld van en heeft dit probleem wereldwijd op de kaart gezet, ook hier in Nederland.

Nicolette is hier één van, helaas!

Tijd voor rehabilitatie lijkt mij hier zeer op zijn plaats. Al in juni 2016 heeft de bedrijfsarts gezegd dat zij in haar huidige functie gerehabiliteerd moest worden en dat, de tijd dat dit niet gebeurd, het ziekmakend is!

In mijn  reactie op een privé bericht schreef ik aan Nicolette het volgende:

Snap ik, het is een probleem die wereldwijd zichtbaar is gemaakt door de #metoo discussie. Er zijn grenzen aan toelaatbaar gedrag jegens vrouwen en mannen in zijn algemeenheid. Helaas wordt die maar al te vaak overschreden! Uiteindelijk zijn vaak degene die hier mee te maken hebben de dupe van wat anderen hen aandoen. Seksualiteit is iets wat ‘in de intieme sfeer van de huiskamer/keuken/slaapkamer’ thuis hoort (Op welke plek je zelf voor kiest). En je niet opgelegd te worden door anderen, noch misbruik van gemaakt dien te worden!

Deze kwestie duurt te lang en heeft een diepe impact op het leven van Nicolette. In de privé berichten die ik onlangs heb ontvangen en de discussie die gaande is op met name Twitter, ervaar ik dat Nicolette hier enorm veel last van heeft en het haar in geestelijk/emotioneel opzicht zwaar is.

Daarom deel ik ook onderstaande afbeelding van het artikel van de Schuttevaer, waarin zij verteld over haar strijd in deze #metoo discussie. Helaas wil Rijkswaterstaat niet inhoudelijk reageren, dit zegt iets over de integriteit als werkgever en opdrachtgever!

 

 

 

Wat mij ook opvalt is dat sommige personen een rookgordijn aan het opwerpen zijn, die niets te maken hebben met waar het nu werkelijk om draait. Zij beginnen over opleidingen en cursussen, die niets van doen hebben met de oproep van Nicolette voor een veilige en respectvolle werkplek. Overigens kunnen we dit gelijk paraderen met het volgende antwoord:

Voor de centrale meldpost Waddenzee kant kanaal 4 heb je geen opleiding nodig.

Rijkswaterstaat:

 

  • Wanneer gaat u verantwoordelijkheid nemen voor deze situatie?
  • Wat bent u van plan met de situatie zo die nu er ligt en hoe lang laat u deze voortbestaan?
  • Wordt het niet hoog tijd om Nicolette te rehabiliteren en de verantwoordelijke op non actief te stellen, zoals u ook haar leidinggevende al heeft overgeplaatst?
  • Wat gaat u tegen de ‘lasteraars en leugen verkondigers’ ondernemen, zodat Nicolette in rust en vrijheid er samen met u uit zou kunnen komen?

Tot zover even mijn vragen, mochten er meer komen, dan zal ik dit lijstje aanvullen. Graag uw reactie.

Een betrouwbare en integer overheidsorgaan als werkgever zou boven alles moeten staan, helaas mis ik dit in het hele verhaal.

 

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website